FOTO Centru de Imagistică Senologică, înființat de Pozimed la Constanța. Cancerul de sân este depistat acum cu un mamograf 3D cu tomosinteză

Reprezentantii Pozimed au vorbit despre investitiile facut si despre serviciile oferite. FOTO Catalin Schipor

Pozimed se află pe piața medicală din Constanța de opt ani de zile. În tot acest timp s-a axat în special pe servicii de imagistică, reușind să atragă în echipă importanți profesori universitari, dar și medici tineri, cu potențial. Nu au lipsit nici investițiile în tot ceea ce înseamnă servicii de imagistică, reușind astfel să ajungă un Centru de Excelență în acest domeniu.

Fie că este vorba de o radiografie simplă, sau de o angio-coronografie, o mamografie 3D sau o investigație pentru determinarea densității osoase – DEXA, toate acestea se pot face acum la Centrul Medical Pozimed.

„Am ajuns în acest moment să putem oferi pacienților întreaga gamă existentă de servicii de imagistică. Suntem printre puținele spitale care avem toată gama. Misiunea noastră este de a oferi servicii cât mai integrate și de calitate pacienților noștri. Pentru aceasta, am făcut și facem eforturi financiare constante, pentru a ține pasul cu tehnologia. Sperăm ca astfel să ne menținem statutul de Centru Medical de Excelență pentru Consultații medicale și Servicii de Imagistică, ajutând astfel pacienții să obțină rezultate cât mai corecte“ a declarat Dan Mireanu, directorul executiv al Pozimed.

Pozimed deținea cel mai performant Computer – Tomograf (CT) din Dobrogea cu 64 de slice-uri. Acesta a fost înlocuit cu unul și mai performant, de 128 de slice-uri. Astfel se pot obține  imagini mai bune și iradiere redusă de aproximativ 50% mai scăzută pentru pacient. Imaginile obținute sunt de o calitate foarte bună, permițînd efectuarea de angiografia CT, incluzând examinarea cordului și coronarelor, colonoscopia virtuală, hidrocolono CT sau bronhoscopia virtuală.

„Avem cinci aparate de radiologie convențională, dintre care patru digitale, cinci aparate de ecografie, două aparate de rezonanță magnetică, și noutățile: un mamograf , un osteodensitometru și un computer tomograf cu 128 de slice-uri . Începând cu această lună, clinica noastră a înființat un Centru de Imagistică Senologică. Avem o echip de cinci medici specializați în radiologia sânului, iar pentru diagnosticarea precoce a cancerului de sân, avem la dispoziție acel mamograf 3D cu tomosinteză, unic în Dobrogea, ecografia mamară, rezonanța magnetică, dar și efectuarea de biopsii mamare ecoghidate dar și marcaje preoperatorii ecografice în cazul leziunilor nepalpabile“ a precizat Cristina Deacu, medic specialist radiologie-imagistică medicală în cadrul Pozimed.

Toate aceste noi investigații medicale – mamografia 3D cu tomosinteză, osteodensitometria (DEXA) și toate celelalte vor putea fi făcute și gratuit, pe baza unui bilet de trimitere, în limita plafonului CJAS. Contracost, mamografia costă 250 de lei, iar DEXA, 100 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*