FOTO Aparatură de ultimă generație pentru investigații endoscopice digestive la Spitalul Județean Constanța. Valoarea investiției, peste 8,5 milioane de lei

Aparatură pentru investigații endoscopice digestive, la Spitalul Județean. FOTO Spitalul Județean

Pacienții județului Constanța beneficiază, din această lună, de investigații endoscopice digestive la cele mai înalte standarde, grație unei investiții în valoare de peste 8.500.000 lei. Fondurile provin de la Ministerul Sănătății și  Consiliul Județean Constanța.

Noile echipamente au fost achiziționate la sfârșitul lunii decembrie și au intrat în dotarea cabinetelor de Endoscopie  Intervențională și  a Laboratorului Explorări Funcționale, situate la etajul 2 al SCJU. Spațiile în care acestea au fost amplasate au fost modernizate din fondurile proprii ale Spitalului. Aparatura este cea mai nouă în domeniu și permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie, (unele dintre ele,  până acum, nu se efectuau în nicio unitate medicală din Constanța), diagnostic mai rapid, sigur și de tratament modern.

Astfel, în cadrul Spitalului Județean Constanța, pot fi efectuate de acum înainte ecoendoscopii. Investigațiile sunt posibile datorită aparatului de ultrasonografie Arrieta V70. Acesta permite realizare unei game complexe de investigații, cum ar fi elastografie (măsurarea elasticității țesuturilor), ecografie cu contrast , efectuarea de puncții eco-ghidate, etc.  Dintre noile dotări fac parte 2 turnuri pentru videoendoscopie cu multiple dotări, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei dulapuri  pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiții de sterilizare perfectă, o mașină  de spălat endoscoape cu 2 posturi și multe alte

De investigații cu noile echipamente vor beneficia gratuit toți pacienții asigurați, fie că sunt internați în spital, fie că se programează în baza unui bilet de trimitere.

Astfel, valoarea totală a aparaturii a fost de 8.512.510, 30 lei din care Ministerul Sănătății a alocat 7.658.000 lei și Consiliul Județean Constanța, 854.510, 30 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*