FOTO Apă plată și minerală mai ieftină decât la magazin. Locuitorii din Peștera și Medgidia beneficiază de dozatoare speciale

Dozatorul de la Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Ce poate fi mai bun decât un pahar de apă curată și rece pe timpul verii sau o sticlă cu apă minerală? Comuna constănțeană Peștera are deja un dozator care oferă tuturor localnicilor și turiștilor această opțiune la un preț special. Cu 50 bani poți să iei la drum 2 litri de apă filtrată și rece.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera. FOTO Adrian Boioglu
Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Dozatoarele minune au apărut la inițiativa primarului de la Peștera, Valentin Vrabie. El mărturisește că a văzut un astfel de aparat complex la București și a decis să aducă unul similar mai aproape de casă. Acum sunt cinci astfel de dozatoare la Medgidia și unul lângă primăria Peștera.

“Ideea nu este să câștigăm bani, ci să beneficieze oamenii de apă de calitate la un preț accesibil. O sticlă de apă minerală sau plată costă 2,5 – 3 lei în magazine. De la dozator omul o ia cu 50 bani și poate că e chiar mai calitativă apa de aici”, explică primarul Valentin Vrabie pentru Constanța News.

Apa care curge de la dozatorul special provine dintr-o sursă locală, este filtrată, răcită și transformată în apă plată sau minerală. Aparatul are toate certificările pentru a oferi tot timpul localnicilor o apă de calitate din punct de vedere micro-biologic.

Primarul comunei Peștera spune că pasul următor este achiziționarea unui astfel de dozator în fiecare școală.

“Costă aproximativ 1500 euro un astfel de aparat, dar fiecare copil sau profesor poate să beneficieze de o apă filtrată în mod gratuit. Este vorba de sănătatea lor și după ce am rezolvat problema transportului școlar sau a mâncării este normal să le oferim și o apă de calitate”, a declarat Valentin Vrabie pentru Constanța News.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*