FOTO Aniversarea Unirii Principatelor Române s-a făcut și la Cumpăna

Primarul Mariana Gâju și alte oficialități civile și militare au celebrat cei 159 de ani de la Unirea Principatelor. FOTO Primăria Cumpăna

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Cumpăna printr-o ceremonie de depunere de coroane la cele două monumente dedicate eroilor, dar şi printr-un spectacol literar artistic, prezentat de către preșcolarii grădinițelor „Florilor” împreuna cu elevii Liceului „Nicolae Dumitrescu“ .

De la eveniment nu au lipsit ansamblul folcloric „Mugurașii Cumpenei” pregătite de către maestrul coregraf Olteanu Constantin. În cinstea celor 159 de ani de la unirea Principatelor Române, au defilat militari ai UM 01737 Topraisar.

Veteranul Ion Ceapă, care, în luna martie, va împlini 101 de ani, dar si veteranul Gheorghe Craciun, au primit din partea Primăriei şi Consiliului Local Cumpăna o diplomă de excelenţă „în semn de recunoştinţă pentru eroismul şi demnitatea cu care a apărat libertatea, interesele şi integritatea României“.

„Astăzi, aniversând cei 159 de ani de la unirea Principatelor Române, dăm legitimitate poporului român. Unirea Ţării Româneşti cu Moldova, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, cunoscută ca Mica Unire, reprezintă un moment crucial pentru poporul român. Reuşita de acum 159 de ani a fost făcută pentru noi. Aducem un pios omagiu celor care au contribuit la înfăptuirea acestui act,“ a spus primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

La eveniment a participat si cetăteanul de onoare al comunei Cumpăna, doamna Elena Frincu, dar si reprezentanți de marcă ai armatei Române: Dl. general Hermeneanu Vasile, dl. comandor Roiu George, dl. colonel Andreescu Mihail, dl. colonel Vreme Vasile, dl. colonel Negoita Teodor.

Primarul comunei Cumpăna ec. Mariana Gâju a mulțumit tuturor invitaţilor, şi tuturor cumpănenilor prezenți la această manifestare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*