Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare într-un nou dosar. Decizia magistraților este definitivă

Nicușor Constantinescu. FOTO Adrian Boioglu
Nicușor Constantinescu. FOTO Adrian Boioglu

Așa-numitul dosar al “jafului” de la Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Constanța a ajuns la final. Magistrații au decis astăzi că fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu se face vinovat de faptele reținute de procurorii DNA și l-au condamnat pe acesta, dar și pe alți inculpați, la ani grei de închisoare.

Iată decizia comunicată de instanța:

  • Descontopește pedeapsa rezultantă de 15 ani închisoare şi 10 ani interzicerea exercițiului drepturilor (dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, gestiune sau control în cadrul unei entităţi juridice de drept sau interes public) aplicată inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel, în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor și sporul de 3 ani închisoare.
  • Achită pe inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel sub aspectul săvârșirii infracţiunii de spălarea banilor şi a infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat.
  • Aaplică pedeapsa cea mai grea, de 8 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 2 ani închisoare, urmând ca, în final, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani închisoare.
  • Iinculpata Tăicuțu Felicia – 3 ani închisoare.
  • Vlăducă Constantin – 2 ani închisoare cu suspendare.
  • Gâmbuţeanu Adrian George – 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.
  • Condamnă pe inculpata persoană juridică R.A.J.D.P. CONSTANŢA la pedeapsa de 200.000 lei amendă penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*