Forțele Navale se pregătesc de Ziua Națională. Iată activitățile programate până pe 1 decembrie

Defilarea fanfarei Forțelor Navale, în frunte cu Cornel Ignat. FOTO Adrian Boioglu
Defilarea fanfarei Forțelor Navale, în frunte cu Cornel Ignat. FOTO Adrian Boioglu

Forţele Navale Române desfăşoară o serie de activităţi premergătoare Zilei Naţionale a României, în localitățile în care sunt dislocate unități militare de marină, astfel:

– 28 noiembrie – 06 decembrie – Expoziție de carte: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 în Literatura Română, la Cercul Militar Constanța;
– 28 noiembrie – Expunere cu tema: 98 ani de la Unirea Bucovinei cu România, Cercul Militar Tulcea;
–  28 noiembrie – Expoziție de carte: Unirea cea Mare, Cercul Militar Tulcea;
– 29 noiembrie, în intervalul orar 10.00-10.30 – Proiect didactic Școala Constantin Brâncoveanu, la Batalionul 307 Infanterie Marină, Babadag;
– 29 noiembrie, în intervalul orar 09.00-14.30 – Activități cultural-sportive: vizionări de filme, competiții sportive, expoziții de fotografii și cărți istorice, la Batalionul de Infanterie Marină, Babadag;
– 29 noiembrie – Expunere culturală, la Cercul Militar Mangalia;
– 1 decembrie, în intervalul orar 18.00-19.00 – Concert de promenadă, la Brăila Mall.

Pentru data de 1 decembrie sunt planificate a se desfășura ceremonii militare şi religioase în toate garnizoanele de marină. Cu acest prilej, vor fi depuse coroane de flori la monumentele Eroilor din Constanța, Mangalia, Tulcea, Babadag şi Brăila după următorul program:
În garnizoana Constanţa
– ora 09.00 –  la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central;
– ora 11.00 – în Piața Ovidiu din Constanţa.
În garnizoana Mangalia
–  ora 10.00 – la Complexul Monumental din Piaţa Republicii.
În garnizoana Tulcea
– ora 10.00 – în Piaţa Tricolorului.
În garnizoana Babadag
– ora 10.00 – la Monumentul Eroilor 1916-1918.
În garnizoana Brăila
– ora 10.00 – în Piaţa Independenţei.

În capitală, Forţele Navale Române vor participa la ceremonialul militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, începând cu ora 08.00, şi cu aproximativ 300 de marinari militari, tehnică militară și un elicopter Puma Naval, la Parada Militară organizată la Arcul de Triumf, începând cu ora 11.00.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Drapelul tricolor va fi arborat în toate unităţile militare de marină, iar la bordul navelor militare maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.
La festivităţi vor participa reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membri ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere, oficialităţi ale administraţiilor locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*