Forțele Navale s-au înnoit cu un remorcher – “Vârtosul”

Remorcherul Vârtosul intră în serviciul Forțelor Navale Române. FOTO navy.ro
Remorcherul Vârtosul intră în serviciul Forțelor Navale Române. FOTO navy.ro

Forțele Navale Române vor avea trei noi remorchere. Primul dintre acestea, “Vârtosul” ajunge marți, 12 Aprilie, la Constanța și va primi tradiționalul botez. Nava a fost construită în Șantierele Navale Damen.

Remorcherul maritim „Vârtosul”, cu numărul de bordaj 103, este proiectat pentru a fi folosit în port şi în rada acestuia. Nava are lungimea de 16,56 m, lăţimea de 5,93 m, pescajul de 2,54 m şi este echipat cu două motoare Volvo Penta de 600 de cai putere fiecare, precum şi cu numeroase echipamente tehnice specifice.

Cele trei remorchere multifuncţionale care vor intra în serviciul Forţelor Navale Române vor înlocui actualele şalupe de remorcare-salvare, îmbătrânite, şi vor fi folosite pentru asigurarea manevrelor navelor militare în porturi şi pentru servicii de intervenţie, fiind eliminate costurile plătite operatorilor civili.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*