Forțele Navale Române acostează în Bucovina

Copii s-au fotografiat cu militarii și echipamentele acestora. FOTO Catalin Schipor

Marinarii militari vor desfășura, în perioada 19-22 februarie, cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare, organizată vreodată de Forțele Navale Române într-un județ din România. Pe parcursul celor patru zile, peste 1.100 de elevi din județul Suceava vor interacționa cu scafandri de luptă, cu infanteriști marini, cu militari din echipajele navelor maritime și fluviale, precum și cu studenți și elevi de la instituțiile de învățământ ale Forțelor Navale.

Elevii suceveni vor avea ocazia să vadă machete de nave și de faruri, hărți și instrumente de navigație, elemente și accesorii ale echipamentelor scafandrilor de luptă și ale infanteriștilor marini, materiale marinărești și echipamente de mici dimensiuni, utilizate de echipajele navelor militare, precum și panoplii cu lucrări de matelotaj.

Alături de militarii din Forțele Navale, pe toată perioada campaniei, se vor afla și studenți și cadre didactice de la Departamentul de Comunicare Strategică, Publică și Interculturală al Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București, precum și reprezentanți de la Biroul Informare – Recrutare al Centrului Militar Județean Suceava, care le vor oferi elevilor detalii despre admiterea în instituțiile militare de învățământ.

În timpul escalei din județul Suceava, marinarii s-au gândit să aducă un zâmbet și copiilor aflați în dificultate, instituționalizați la Centrul social de servicii multifuncționale din Fălticeni, cărora le vor oferi dulciuri, rechizite școlare și jucării, dar le vor adresa invitația de a face parte din marea familie a Forțelor Navale.

Calendarul campaniei este structurat astfel: luni, 19 februarie, orele 09.00-11.00, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” și Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc; marți, 20 februarie, orele 11.00-13.00, la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei; miercuri, 21 februarie, orele 10.00-11.00, la Centrul de servicii multifuncționale pentru copiii aflați în dificultate din Fălticeni; joi, 22 februarie, orele 10.30-13.00, la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava; și între orele 11.00-13.00, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” și Colegiul Tehnic din Rădăuți.

Campania desfășurată de Forțele Navale Române este susținută de către Instituția Prefectului Județului Suceava, Consiliul Județean Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Federația Națională VOLUM, Comitetul Națion.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*