Flori pentru ostași la Cumpăna, unde Ziua Armatei Române a fost sărbătorită ca în fiecare an

Militarii au fost sărbătoriți la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria și Consiliul Local Cumpăna, au organizat pe data de 25 octombrie 2019, manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române. Reprezentanţii instituţiilor publice din localitatea Cumpăna s-au adunat laolaltă începând cu ora 10.00 pentru a depune coroane de flori la “Memorialul Eroilor”, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial dar si la Monumentul eroilor din cel de-al doilea război mondial, situat în fața Casei de Cultură din Cumpăna.

Festivitatea a început cu intonarea Imnul de Stat. Imediat după acest moment a avut loc slujba religioasa oficiata de un sobor de preoţi din Cumpăna, iar mai apoi, edilul sef al administraţiei locale Mariana Gaju a susţinut o scurta alocuţiune cu privire la însemnătatea acestei zile atât de importante.

Preşcolarii Grădiniţelor Florilor și SF Maria împreună cu membrii administraţiei publice locale Cumpăna au depus coroane de flori în memoria ostașilor căzuți pe fronturile de luptă.

Cu această ocazie a fost premiat domnul Ceapa Ion, în vârstă de 102 ani, singurul veteran de război al comunei Cumpăna, rămas în viață.
În cinstea Zilei Armatei, la Cumpăna au defilat militari ai subunităţii din cadrul UM 01737 Topraisar.

„De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradițională, cinstită de întreaga noastră națiune pentru conținutul său simbolic, reprezentanții administrației publice locale Cumpăna adresează tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba țării pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale și democrației constituționale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri.
La mulți ani tuturor cadrelor militare active și în rezervă!”, a declarat primarul comunei Cumpăna, doamna Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*