Filaje, urmăriri și percheziții pentru destructurarea unui grup de hoți din apartamente

Cei doi suspecți au ajuns în spatele gratiilor. FOTO IPJ Constanța

Bani, ceasuri, telefoane mobile și alte electronice au recuperat polițiștii constănțeni în urma unei acțiuni de anvergură desfășurate pe raza municipiului și a municipiului Constanța. Suspecții, printre care și un minor, nu s-au lăsat prinși ușor. chiar dacă erau filați îndeaproape de oamenii legii.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, Biroul Investigații Criminale și de la secțiile de poliție 2 și 4, au identificat și reținut un tânăr de 19 ani din Lumina și un minor de 16 ani din Hârșova, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt din locuințe. Cei doi au fost sprijiniți în activitatea infracțională și de un alt tânăr, de 22 de ani, din Lumina, care momentan se sustrage cercetărilor. Pentru prinderea primilor doi a fost realizat un flagrant în municipiul Constanța, când au fost găsite sume de bani in lei și euro asupra lor, sustrase în noaptea de 31 august/1 septembrie dintr.un apartament situat in cartierul Tomis Nord.

După apelul la 112 efectuat după comiterea furtului, polițiștii din cadrul secției 2 s-au deplasat în zona indicată, unde au început cercetările și l-au identificat pe tânărul de 19 ani. Acesta a încercat să fugă la vederea echipajelor de poliție și a aruncat un portofel în care era o suma în lei. Ulterior, polițiștii au instituit filtre la ieșirile din oraș pentru a-i prinde și pe ceilalți făptași, existând informații că aceștia se deplasează cu autoturisme tip taxi. Astfel a fost prins și minorul de 16 ani de către polițiștii Secției 4. Taxiul în care acesta se afla a fost urmărit, iar la un filtru realizat de polițiștii secției 4 a fost reținut, având o suma în euro asupra lui, bani sustrași în acea noapte din apartamentul prăduit.

Anchetatorii au stabilit că cei trei se fac vinovați de comiterea unui alt furt din locuință petrecut în noaptea de 24/25 august.

În cursul zilei de 3 septembrie, polițiștii constănțeni au efectuat patru percheziții la trei case de amanet din Medgidia și o casa de amanet din Constanța, unde au fost identificate bunuri sustrase din diferite locații, 16 telefoane mobile, un laptop și 10 ceasuri de mână, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Inițial, cei doi suspecți au fost reținuți pe baza de ordonanțe și ulterior prezentați instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă pentru o perioada de 30 de zile și depunerea lor în CRAP al IPJ Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*