Festivalul de Teatru Independent de la Constanța, la final. Sute de oameni au ieșit în stradă pentru recitalul lui Horațiu Mălăele

Horațiu Mălăele. FOTO FITIC
Horațiu Mălăele. FOTO FITIC

Constanţa a înmagazinat, sâmbătă seară, 10 septembrie, o experienţă de neuitat. Spectaculosul a coborât în stradă, unde câteva sute de oameni au urmărit cu sufletul la gură un recital memorabil marca Horaţiu Mălăele. Autoritățile au blocat traficul rutier pe Bulevardul Ferdinand pentru a permite spectatorilor să asiste la piesa de teatru.

Este pentru prima oară când, în oraşul nostru, un eveniment cultural are nevoie de o asemenea strategie. Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţie Tineretului – mulţumesc maestrului Horaţiu Mălăele pentru că a fost de acord să susţină recitalul în stradă, şi Primăriei Constanţa, pentru sprijinul acordat în derularea acestui experiment.

Seara de sâmbătă, 10 septembrie, a încheiat, într-o atmosferă extrem de emoţionantă, Blue Theatre – F.I.T.I.C. Marele actor a susţinut un spectacol impresionant, punctat de nenumărate runde de aplauze, râsete, dar şi lacrimi.

Premiile FITIC 2016

În cadrul Festivalului au fost oferite şi patru premii, eforturile şi prestanţa trupelor fiind, astfel, clasificate de specialişti, membri ai juriului format din: celebra actriţă Adriana Trandafir – preşedintele juriului; Cristian Hadji-Culea – regizor, cadru didactic U.N.A.T.C. Bucureşti, director al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ Iaşi; Daniela Hanţiu – actriţă, decan prof.univ.dr. al Facultăţii de Arte, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa; Daniel Vulcu – regizor şi actor, director Teatrul „Regina Maria“ din Oradea; Dana Dumitrescu – actriţă, director Teatrul de Stat Constanţa, cadru didactic al Facultăţii de Arte, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa; Ion Coja – lingvist, publicist, dramaturg; Alina Cristea – teatrolog, critic de teatru, jurnalist cultural, conf.univ.dr. al Facultăţii de Arte, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa.

Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină a fost acordat actriţelor Raluca Aprodu şi Denisa Nicolae, iar pentru cea mai bună interpretare masculină, lui Tudor Istodor. Cel mai bun spectacol a fost considerat „Happy End“ de Zsolt Poszgai, în regia lui Alexandru Bogdan, iar premiul juriului a ajuns în Italia, pentru spectacolul „Made in Ilva“ al companiei Instabili Vaganti – scenariul şi regia: Anna Dora Dorno, distribuţia: Nicola Pianzola.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*