Exercițiu de alarmare publică în Constanța, Medgidia și Cumpăna

Sirene pentru alarmarea publică. FOTO Wikipedia/ Superbass
Sirene pentru alarmarea publică. FOTO Wikipedia/ Superbass

Primăria Municipiului Constanța anunță că, în una din zile, în perioada 18 – 21 aprilie a.c., între orele 10:00 și 15:00, la nivelul întregii țări se va derula un exercițiu de verificare a sirenelor electronice și electrice.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Exercițiul va începe în urma transmiterii de către dispeceratul ISU a mesajului de înștiințare către autoritățile locale.

Scenariul exercițiului PROCIV 2017 vizează primirea și gestionarea unei informări cu privire la iminența producerii unor situații de protecție civilă generate de căderea de obiecte din atmosferă și derularea activităților specifice în astfel de situații.
Scopul exercițiului constă în testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Exercițiul se desfășoară prin acționarea sirenelor de pe teritoriu, semnalul folosit fiind cel de ”alarmă la dezastre” care constă în 5 sunete a 16 secunde cu pauză de 10 secunde, imediat după primirea de la dispeceratul ISU a mesajului de înștiințare către autoritățile locale, fără a se transmite, la final, semnalul acustic de ”încetarea alarmei”.

La auzirea semnalelor acustice, recomandăm cetățenilor să rămână calmi, să evite panica, să facă apel la calm și către persoanele din jur, și să urmeze măsurile dispuse de autoritățile publice locale. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”, care va fi utilizată la începutul și la sfârșitul mesajului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*