EXCLUSIV FOTO Yacht de aproape un milion de dolari, eșuat în Marea Neagră. Nava a fost ajutată de ambarcațiunile Căpităniei Constanța

Yachtul a fost ajutat de o ambarcaține SAR. FOTO F.F.
Yachtul a fost ajutat de o ambarcaține SAR. FOTO F.F.

Alertă pe Marea Neagră, în apropierea cartierului Faleză Nord in Constanța. Un yacht la bordul căruia se aflau două persoane a eșuat în zona de stânci din apropierea malului.

Totul s-a întâmplat în seara de vineri, 19 august. Conducătorul ambarcațiunii și o altă persoană aflată la bord au plecat dinspre Portul Tomis către Mamaia. Ei nu au apreciat corect adâncimea apei și au și lovit una dintre stâncile aflate sub nivelul mării, în zona Faleză Nord, așa că elicea yachtului s-a oprit.

Cei doi au sunat la 112 și după aproape o oră în zona a sosit o șalupă a Căpităniei Zonale Constanța. A urmat un dialog de la distanță cu ocupanții ambarcațiunii de lux, timp în care și-a făcut apariția șalupa de Salvare a ARSVOM.

După o altă jumătate de oră, angajații Autorității Navale Române au reușit să mute din loc yacht-ul și să-l readucă în stare de plutire.

De menționat că ambarcațiunea de lux a fost adusă în România de un milionar din Mangalia în urmă cu trei ani. La vremea respectivă ea a fost cumpărată cu 920.000 dolari (cu tot cu transportul din America până în România).

UPDATE: A fost publicat și un video cu ambarcațiunea aflată în pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*