EXCLUSIV FOTO Țânțarul-tigru, cel care transmite virusul Zika și Febra Galbenă, a apărut în Constanța. Neglijența autorităților poate să facă victime

Țânțarul-tigru la Constanța. FOTO Constanța NEWS
Țânțarul-tigru la Constanța. FOTO Constanța NEWS

Constănțenii se plâng de aproape o lună de invazia insectelor, iar mușcăturile de țânțari au ajuns să deranjeze întreg orașul. Reacția întârziată și disproporționată a autorităților a făcut ca la malul mării să apară țânțarul-tigru – o specie deosebit de periculoasă.

Țânțarul-tigru (Aedes Albopictus) este originar din Asia de sud-est, dar în ultima vreme a ajuns și în România. În luna martie a acestui an, Institutul Național de Sănătate Publică a cerut primarilor să se ocupe cu seriozitate de prevenirea riscului răspândirii virusului Zika, “transportat” de această insectă.

Dezinsecția trebuie făcută cu precădere în locurile unde sunt deșeuri menajere, vegetație și zone acoperite de apă. Țânțarul-tigru este favorizat de zonele umede și calde, spun specialiștii, așa că era doar o chestiune de timp până când acesta să apară și la Constanța.

Elena C. este o mămică din Constanța, care locuiește în zona Veteranilor din Kilometrul 5. Ea a văzut mai mulți țânțari și chiar a reușit să prindă unul.

“Am văzut prima dată un astfel de țânțar duminică. Le-am spus colegelor de la muncă și nu m-au crezut așa că astazi, când am văzut altul, l-am prins. Copilul meu are un an și am mare grijă să nu intre insecte în cameră. Astazi a ieșit cățelul din casă și a dat plasa de la ușă la o parte. Atunci a intrat țânțarul în casă”, a declarat Elena pentru Constanța NEWS.

Echipa Constanța NEWS a sfătuit mămica să ducă insecta la Direcția de Sănătate Publică pentru analize.

Țânțarul-tigru este mai mare decât un țânțar obișnuit, are o lungime de aproape 10mm și dungi negre și albe pe corp. Virusul Zika a făcut ravagii în America de Sud anul trecut. Infecția poate genera probleme neurologice la adulți, iar femeile însărcinate pot naște copii cu malformații.

Țânțarul-tigru la Constanța. FOTO Constanța NEWS
Țânțarul-tigru la Constanța. FOTO Constanța NEWS

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. Cronica Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*