Eveniment astronomic rar, observat la Complexul Muzeal de Științele Naturii

Observatorul Astronomic din Constanța
Observatorul Astronomic din Constanța

Astronom Experience vă invită în data de 9 mai 2016, ora 13.00, la observatorul astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, unde amatorii și curioșii de astronomie vor avea ocazia, după zece ani, să observe fenomenul astronomic denumit ca “tranzit al planetei Mercur prin fața Soarelui”.

Este un fenomen astronomic rar, dat fiind că se produce cam de 13 ori în decursul a 100 de ani. Singurele planete care pot fi observate tranzitând prin fața Soarelui sunt Mercur și Venus. Ambele se află între Soare și planeta noastră. Următorul eveniment de acest gen va avea loc în anul 2019.

Atenţie! Nu încercaţi să vă uitați la Soarele printr-un instrument optic fără filtru solar, sau cu ochiul liber. Dacă priviţi Soarele cu ochii neprotejaţi chiar şi pentru câteva secunde, puteţi să suferiţi leziuni grave la nivelul retinei care se pot transforma în pierderea temporară sau chiar definitivă a vederii!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*