Elevi din tot județul Constanța se întrec într-un concurs de Bandă Desenată

Concurs de Bandă Desenată la Constanța
Concurs de Bandă Desenată la Constanța

Talentul elevilor de gimnaziu și liceu este pus la încercare în aceste zile, la Constanța. Cei mai buni desenatori au ocazia să câștige concursul “BD Noel / BD Santa”.

Concursul de bandă desenată în limba franceză și engleză a fost inițiat de Școala Gimnaziala 33 “Anghel Saligny” din Constanța. Elevii au primit provocarea să își pună în valoare cunoștințele de limbi străine, dar și cultura. Potențialul creativ este însă criteriul care îi va departaja pe cei mai buni.

Organizatorii au declarat că la concurs s-au înscris până acum elevi de gimnaziu și liceu din 15 școli. Tema propusă micilor creatori de bandă desenată a fost “magia sărbătorilor de iarnă”.

A mai rămas un singur pas din concursul județean de bandă desenată: expoziția finală și premierea câștigătorilor. Acestea vor avea loc într-un eveniment special, programat pentru vineri, 9 decembrie, de la ora 11.00, în holul principal al Palatului Copiilor.

“Este un concurs pe care l-am inițiat acum opt ani în Școala Gimnazială 33 Anghel Saligny. Entuziasmul copiilor și dorința de a participa în număr cât mai mare la o astfel de competiție, m-au făcut să cred că ar avea succes și pe plan județean. Și așa a fost. Eu și colegele mele credem că vom putea să extindem competiția la nivel național sau chiar internațional. Este o expoziție plină de prospețime, văzută prin ochii copiilor”, a declarat profesorul de limba franceză Cristina Chilianu, organizatorul evenimentului.

În concursul din 2016 au intrat 90 de lucrări, iar elevii au avut la dispoziție o lună pentru a termina desenele. Expoziția poate fi vizitată până pe 13 decembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*