Eforturile oamenilor de turism, încununate de succes: În 2016 a crescut cu 14% numărul turiștilor care au petrecut o vacanță pe litoral

Zona Cazino Mamaia și faleza din stațiune. FOTO Adrian Boioglu
Zona Cazino Mamaia și faleza din stațiune. FOTO Adrian Boioglu

Direcția Județeană de Statistică din Constanța a confirmat ceea ce deja se știa. Județul Constanța atrage din ce în ce mai mulți turiști.

“Numărul turiştilor sosiţi în anul 2016 a fost de 1163,0 mii persoane, faţă de 1021,5 mii persoane în anul 2015, înregistrându-se o creștere de 13,9%. Și numărul înnoptărilor crește: 4541,9 mii înnoptări în anul 2016, faţă de 4181,3 mii înnoptări înregistrate în anul 2015”, se arată în raportul oficial transmis redacției Constanța NEWS, la finalul lunii februarie.

O altă statistică oficială ne arată că și turiștii străini au început să ne viziteze în număr mare.

În anul 2016, județul Constanța a fost “călcat” de 60.908 persoane, cu 3,7% mai mulți dect în anul anterior. Ponderea străinilor este de 5,2% din totalul turiștilor.

Iar dacă apar turiști, este nevoie și de o capacitate crescută de cazare. În primele trei trimestre ale anului 2016, în județul Constanța au apărut 2310 locuințe noi, cu 956 mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2015.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*