Dublă lansare de carte la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Unul dintre volume este semnat de regretatul profesor Gheorghe Dumitrașcu și fiica sa Lavinia Dacia Dumitrașcu

Dublă lansare de carte la Muzeul de Istorie Constanța

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea organizează joi, 17 ianuarie 2019, ora 16,00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, aula „Adrian Rădulescu”, o dublă lansare de carte.

Prima, este volumul „Raporturi între românii – turcii și tătarii din România. Dinspre sfârșitul secolului al VIII-lea până la începutul secolului al XXI-lea,“ o carte documentată și scrisă de Lavinia-Dacia Gheorghe și regretatul său tată, profesorul Gheorghe Dumitrașcu, apărut la editura Imperium, Constanța

Prezintă:

  • dr. Sorin Colesniuc – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanț
  • Amet Aledin – Departamentul pentru Relații Interetnice
  • prof. Serin Turkoglu – U.D.T.R.
  • prof. univ. dr. Stoica Lascu

Cel de-al doilea volum este „Dobrogea și Marea Unire la Centenar“, coordonatori fiind Ligia Dima și Lavinia Dumitrașcu, fiind scos de sub tiparul editurii Tipo Moldova, Iași, 2018

Prezintă:

  • dr. Ligia Dima – ICEM/Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulce
  • Lavinia Dumitrașcu – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
  • Aurel Ștefanachi – Editura Tipo Moldova Iași

„Pe 17 ianuarie 2019 se împlinesc doi ani de când tata ne veghează de „dincolo”.  Împreună cu UDTTMR și ICEM Tulcea, MINAC lansează două volume. Primul, al meu și al tatălui meu, este o dovadă de mulțumire a sufletelor a sufletelor noastre față de frații noștri turci și tătari.  (…)
Cel de-al doilea volum – dedicat Centenarul și Dobrogei la 140 de ani de la revenirea sa la Țară – a fost realizat la sfârșitul anului trecut, în urma unei sesiuni de comunicări științifice naționale organizate de ICEM Tulcea și este rezultatul unui proiect. L-am coordonat împreună cu prietena mea dr. Ligia Dima – actuala directoare a Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea – căreia-i mulțumesc, încă o dată, pentru surpriza de la începutul volumului. Cartea a apărut la Editura Tipo Moldova din Iași. Împreună cu Ligia și cu directorul Editurii Tipo Moldova, Aurel Ștefananchi – care a mai adăugat o surpriză volumului și îi mulțumesc – vom prezenta volumul.
P.S. Îmi cer iertare că nu am cum trimite invitații fiecărui prieten al meu și al tatei, fiecărui fost elev sau student al lui… Sunteți atât de mulți! Dar, vă învit pe toți pe această cale!“, a transmis Lavinia Dumitrașcu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*