Două persoane au fost depistate de către jandarmii constănţeni pescuind cu unelte interzise de lege

Ambarcațiunea folosită de suspecți la activitatea ilegală. FOTO IJJ Constanța

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa – Detaşamentul 8 Cernavodă, a observat în seara de marţi, 26 martie, în jurul orei 22.30, în zona canalului de deversare a apei reziduale de la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă, două persoane care scoteau din apă o plasă de pescuit.

În urma verificărilor, jandarmii au stabilit că cei doi bărbaţi, cu vârste de 25 ani, respectiv 48 ani, ambii din Cernavodă, pescuiau fără să aibă autorizaţie pentru această activitate, folosind o ambarcaţiune pneumatică şi o plasă de tip “setcă” cu lungimea de 70 metri .

Deoarece faptele celor două persoane sunt susceptibile de a constitui infracţiuni prevăzute şi sancţionate de O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial), jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare, pe care l-au înaintat împreună cu mijloacele materiale de probă, lucrătorilor Postului de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă, în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*