Două nave-școală din Turcia vizitează Portul Constanța. Constănțenii și turiștii pot să urce la bord duminică, 12 mai 2019

TCG „Cezayirli Gazi Hasan Pașa” (A-579). FOTO Wikipedia
TCG „Cezayirli Gazi Hasan Pașa” (A-579). FOTO Wikipedia

Navele-școală TCG „Cezayirli Gazi Hasan Pașa” (A-579) și TCG „Osman Gazi” (NL-125) vor intra în portul Constanța pentru o escală de trei zile, în perioada 12-15 mai. Pe timpul staționării, sunt programate vizite ale marinarilor militari turci la Comandamentul Flotei, Centrul 39 Scafandri, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, precum și la autoritățile locale constănțene.

Vizita contribuie la consolidarea relațiilor bilaterale dintre Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Turciei, la creșterea încrederii între aliați și întărirea securității în zona Mării Negre, precum și la dezvoltarea cooperării în domeniul învățământului militar de marină din cele două țări.

După plecarea din portul Constanța, miercuri, 15 mai, fregata „Mărășești” și cele două nave turcești vor desfășura un exercițiu in comun pe mare pentru dezvoltarea nivelului de interoperabilitate si pregătire pentru luptă.

Populația civilă va putea vizita navele militare turcești, duminică, 12 mai, în intervalul orar 15.30 – 18.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*