Doi elevi din Constanța, premianți la un concurs internațional de robotică

Elevii câștigători la concursl de robotică
Elevii câștigători la concursl de robotică

In perioada 2-4 decembrie 2016 a avut loc la Talin, Estonia, cel mai mare concurs internațional de robotică din lume, Robotex16, aflat la cea de a XVI-a ediție, desfășurat in cadrul Talinn University of Technology. Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică Tiberiu Georgescu și Robert Lică au câștigat Premiul III la categoria Lego Sumo, cu robotul GGBOT 3.0. Concurând cu alți peste 1000 de competitori din cadrul instituțiilor educaționale universitare si pre-universitare, reuniți în peste 240 de echipe, elevii noștri au dat dovada de calități deosebite în domeniul design-ului și ingineriei. De asemenea, ei au obținut și câte un premiu în bani în valoare de 280 Euro, un trofeu și bineînțeles diplome.

Categoria Lego Sumo implică concursuri pe perechi între doi roboți, din care unul trebuie să-l scoată din ring pe celalalt, iar vingătorul se califică astfel mai departe. Roboții trebuie să fie puternici, dar în același timp și agili și să prezinte destule capcane pentru oponent.

Tiberiu și Robert, amândoi împătimiți ai roboticii și premiați la multe concursuri naționale și internaționale din domeniu, alături de prof. Coordonator Altun Murat, au fost foarte încântați de succesul obținut, de cunoștințele și experiența acumulată prin participarea la acest concurs, și sunt foarte dornici să revină și anul următor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*