Directorul general CERONAV a participat la întâlnirea ambasadorilor maritimi IMO

Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO , alături de Frederick Kenney – Director al Departamentului de Afaceri Externe în cadrul Organizației Maritime Internaționale – IMO.

În cadrul Zilei Maritime Mondiale IMO 2018, pe 27 septembrie s-a desfășurat la Londra, la sediul Organizaţiei Maritime Internaţionale, cea de-a 4-a Întâlnire a Ambasadorilor Maritimi IMO.

Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO a primit invitația de a participa la întâlnire pentru a discuta revizuirea programului Ambasadorilor Maritimi IMO. Acesta a fost dezbătut, modificat și aprobat de către Consiliul IMO, la ultima reuniune din iulie.

În cadrul întrunirii, Ambasadorii au fost informați despre aceste modificări și și-au adus contribuția cu privire la modul optim de implementare al acestora. Întâlnirea a oferit tuturor Ambasadorilor ocazia de a-și împărtăși experiențele, de a-și actualiza și dezbate reciproc activitățile recente.

„Una din prioritățile IMO este aceea de a asigura omenirii un transport maritim într-o manieră care să răspundă nevoilor economiei globale și, de asemenea, securitate, protecția mediului și responsabilitate socială. În acest context, impactul Programului Ambasadorilor Maritimi IMO este fundamental pentru acţiunea de promovare a profesiilor din domeniul maritim şi naval”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

IMO reprezintă forul tutelar în reglementarea şi standardizarea normelor de siguranţă, securitate şi de mediu a transportului maritim internaţional.

România este stat membru al Organizaţiei Maritime Internaţionale din 20 martie 1965, aflându-se pe primul loc în Europa ca furnizor de personal pentru flota maritimă mondială.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*