Direcția Sanitar Veterinară a depistat la animalele din Hârșova infectarea cu virusul West Nile

Atacul țânțarilor. FOTO huffingtonpost.ca
Atacul țânțarilor. FOTO huffingtonpost.ca

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în urma efectuării de teste de laborator s-au obținut rezultate pozitive la animale fără semne clinice atribuibile infecției cu virusul West-Nile în zona Hârșova.

În situația în care, în urma efectuării de teste de laborator s-au obținut rezultate pozitive la animale care prezentau semne clinice atribuibile infecției cu virusul West-Nile- se confirmă focar de boală și se dispun următoarele măsuri:

  • distrugerea biotopurilor favorabile dezvoltării vectorilor și păsărilor sălbatice
  • controlul vectorilor prin dezinsecții periodice ale adăposturilor conform recomandărilor producătorilor, precum și protejarea animalelor de atacul vectorilor
  • în cazul cabalinelor- tratamentul simptomatic al animalelor cu semne clinice; în cazul păsărilor domestice din exploatările non-profesionale-uciderea păsărilor cu semne clinice din exploatație, întrucât acestea pot reprezenta rezervor de virus
  • interzicerea intrării de animale receptive în exploatație

În ambele situații, în aceste exploatații pot exista sau nu cazuri de infecție cu virusul West-Nile la om.

Focarul se stinge atunci când animalele afectate(cabalinele) nu mai prezintă semne clinice și s-au efectuat două dezinsecții ale adăposturilor și animalelor la interval de 10-14 zile eficiente pentru stadiile larvare și de adult, dar nu mai devreme de 30 de zile de la dezinsecția finală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*