Din toamna aceasta, la Delfinariu se va putea intra cu bilet electronic

Spectacol cu delfini la Delfinariu Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Spectacol cu delfini la Delfinariu Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Un spațiu mai mare pentru spectatori și condiții mult mai bune au atras la Delfinariu Constanța mult mai mulți vizitatori. Creșterea pentru întreg Complexul a fost de 25% comparativ cu anul trecut, iar doar pentru Delfinariu a fost de 35%.

Cei mai mulți vizitatori s-au înregistrat în zilele de vară, în care vremea nu a fost de plajă, iar atunci turiștii au luat cu asalt Delfinariul

„Au fost cozi în zilele ploiase sau noroase la Delfinariu, cozi care au creat și nemulțumiri, care au făcut oamenii să aștepte 1-2 ore până când își achiziționau biletele, cozi care am încercat să le reducem printr-o organizare mai bună, printr-o informare prealabilă, să nu mai stea ei să se informeze la casă ci să informăm oamenii în timp ce stau la coadă. Am sporit și numărul de casiere, 3 la număr, practic maxim ce ne putem permite, ca spațiu, ca locație,“ a spus directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă.

Nemulțumit și el de situație, a încercat încă din vara trecută implementarea unui sistem de vânzare electronică, dar fiind vorba de plin sezon estival era foarte dificil.

„Ne-am pregătit și din toamna asta, începem să vindem și online bilete la Delfinariu. Bineînțeles că cerința în timpul iernii este mult mai mică, noi funcționăm, dar este foarte bine ca să se acceseze ca program pilot, pentru a nu avea dificultăți de acomodare în vară.  Practic, ce înseamnă vânzare online. Pe site-ul delfinariu.ro, și pe alte site-uri care vând bilete online și care sunt partenere ale site-ului bilet.ro, cel care ne organizează nouă vânzarea online, vor figura toate ofertele noastre, iar prețurile vor fi cu un leu, mai mari decât prețurile de la casierie. Practic, dacă 40 de lei este prețul unui bilet pentru adult în prețul verii, va fi 41 de lei atunci când îl achiziționezi online. În felul acesta, noi care avem tarif, nu putem să umblăm la el fiindcă este hotărâre de Consiliu Județean, tariful trebuie să rămână întreg, încasat în trezorerie, noi care avem tarif nu putem ceda un procent din biletul nostru, dar cu siguranță vizitatorii vor fi, vor accepta să plătească un leu în plus pentru biletul cumpărat în acest sistem, care va însemna siguranța că ajungi și găsești loc, siguranța că nu stai la coadă, comoditatea accesului, fiindcă acest bilet nici nu trebuie să fie printat. Este suficient să fie păstrat pe ecranul telefoanelor mobile și cu un scaner special, agentul de la pază va facilita intrarea celor care și le achiziționează astfel, “ a precizat dr. Adrian Bîlbă.

Practic, vizitatorii care vin și nu vor să mai stea la coadă, pot pe loc sa intre pe site-urile ce vor fi afișate la intrarea Centrului Muzeal de Științe ale Naturii, să își cumpere online cumperi bilet, iar cu codul de bare generat se va putea intra la Delfinariu. Conducerea CMSN este de părere că acest sistem de plată va asigura o fluiditate mult mai bună la intrarea în instituție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*