Dezbatere pe teme europene la Cumpăna. Primăria vă invită să participați la conferința “Ești Român, ești European – Și tu decizi în Uniunea Europeană”

Comuna Cumpana. FOTO Catalin Schipor

Cumpănenii, dar și persoanele din alte localități care sunt interesați de drepturile lor în Uniunea Europeană sunt așteptați pe 21 februarie, ora 12.30, în sala căminului cultural. Aici, Primăria și Consiliul Local Cumpăna, Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu” în parteneriat cu Fundația Univers Imagistic organizează a 15-a conferință „Ești Român, ești European – Și tu decizi în Uniunea Europeană”.

Conferința este susținută de Silviu Molnar, asistent la Parlamentul European, autor al Conferințelor “Ești Român, ești European”. Dizertația va fi axată pe istoricul ideii de Uniune Europeană, descrierea instituțiilor europene locul și rolul acestora in cadrul Uniunii Europene, relațiile dintre ele si modul în care acestea influențează guvernarea națională si viata cetățenilor europeni.

“Ești Român, ești European” este proiectul care poate atrage tinerilor atenția asupra Uniunii Europene. Dezbaterea este gândită după regulile unei prezentări interactive în prima parte și continuată cu o discuție liberă între moderator și grupurile de tineri. Acest tip de abordare poate fi declanșatorul unui proces mai amplu de reflecție a auditoriului asupra Uniunii Europene, despre necesitatea existenței înaltului for continental cat si avantajele calității de cetățean european.

Silviu Molnar este licențiat al Universității Ovidius din Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Administrative. A lucrat peste 10 ani în presa scrisă și în televiziune, abordand subiecte cu tematică socială și politică. A realizat numeroase reportaje și emisiuni cu subiecte de interes național.

Din anul 2010, Silviu Molnar ocupa funcția de asistent acreditat al Parlamentului European, atât în Bruxelles, cât și în Strasbourg. Este consultant la realizarea lucrării ”Istoria Ilustrată a Uniunii Europene” și autor al conferințelor “Ești Român, ești European”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*