Delegarea serviciului de iluminat public în dezbatere publică la Medgidia

Dezbatere privind iluminatul public in Medgidia

Marţi, 25 iulie 2017, la Primăria Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu tema „Delegarea serviciului de iluminat public local în municipiul Medgidia – etapa consultare publică”.

Bogdan Moşescu, administrator public al Primăriei Muncipiului Medgidia, a prezentat principalele probleme cu care se confruntă iluminatul public şi ceea ce ar trebui realizat pentru îmbunătăţirea acestei situaţii.

,,Iluminatul existent nu acoperă în totalitate străzile municipiului – există corpuri de iluminat lipsă și zone unde iluminatul nu funcționează. Au fost identificate un numar de 2.666 corpuri de iluminat și un număr de 2.912 stâlpi ce ar trebui să fie utilizați. Iluminatul existent nu este în conformitate cu normele și standardele în vigoare, respectiv SR EN 13201/2004, sursele de lumină utilizate fiind cu tehnologii învechite – cu descărcări în vapori de mercur și chiar incandescență, a precizat Bogdan Moşescu.

Se vor amplasa pe marginea drumurilor publice 3423 puncte luminoase şi 349 aparate de iluminat arhitectural. Printre obiectivele preconizate a fi atinse prin investiţiile aduse serviciului de iluminat public se numără: îmbunătăţirea calităţii iluminatului public din Municipiul Medgidia; optimizarea consumului de energie; garantarea permanenţei în funcţionarea iluminatului public; realizarea unui raport optim calitate/cost pentru perioada de derulare a contractului de cooperare şi un echilibru între riscurile şi beneficiile asumate prin contract (structura şi nivelul tarifelor practicate vor reflecta costul efectiv al prestaţiei şi vor fi în conformitate cu prevederile legale).

Administraţia publică locală propune realizarea investiţiei în două etape diferite bazate pe doua surse de finanţare:   etapa 1 – Investitiile privind “Înlocuire aparate de iluminat oraş, extindere, sistem telegestiune, iluminat arhitectural” – se va realiza din surse proprii în baza unui contract de delegare a gestiunii prin concesiune realizat pe o perioada de 10 ani. Etapa 2 – Investitiile privind “Obiectivele: Independenţei,  Poporului,  Decebal, Republicii, Centura 1, Silozului, Ciocârliei, Parcare şi acces blocuri str. Poporului, Parc Ion Creangă şi Piaţeta Decebal” – se va realiza din fonduri externe nerambursabile sau alte surse legal constituite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*