Decebal Făgădău, reclamat la DNA pentru că nu a respectat legea care acordă reduceri la transportul în comun pentru studenți

Decebal Făgădău. FOTO Adrian Boioglu
Decebal Făgădău. FOTO Adrian Boioglu

Tinerii din Constanța care l-au reclamat pe Radu Mazăre pentru lipsa facilităților acordate la transportul în comun, sunt gata să-l reclame și pe primarul interimar, Decebal Făgădău pentru o faptă similară.

Cristian George Farauanu și Eduard Constantin Tănase, studenți la Universitatea Ovidius din Constanța, respectiv Universitatea Maritimă din Constanța spun că Făgădău a instigat consilierii PSD să nu respecte legea și în acest fel ar fi săvârșit un abuz.

“Considerăm înacceptabilă situația de fapt în care profesorii au primit reducere la transportul local în comun, iar studenții nu, deși cei din urmă au dreptul la această reducere conform legii. Demersurile pentru respectarea legii au fost inițiate în anul 2014, Consiliul Local refuzând în mod explicit să pune în aplicare legea educației. Fapta săvârșită în funcția sa de viceprimar cu atribuții delegate de primar de a vota împotriva adoptării unei hotărâri ce ar fi acordat studenților drepturilor ce li se cuvin, este, în opinia noastră o sfidare la adresa legii.

Considerăm că prin această faptă au fost lezate drepturile și interesele studenților din Constanța, drept urmare aceasta nu trebuie să rămâne nesancționată, ținând cont că legea este încălcată de 6 ani.”, spun studenții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*