Dacă braconezi în bălți private, ajungi și după gratii

Din cauza peștelui braconat, trei pescari au ajuns după gratii. FOTO CTnews.ro

De obicei, braconierii prinși în flagrant se aleg cu marfa, uneltele și eventual ambarcațiunea confiscate și cu dosar penal, iar pedepsele nu prea se întâlnesc cu executare. Trei indivizi se pare că au călcat grav pe bec, pentru că după ce au fost prinși în flagrant, procurorii au cerut arestarea lor preventivă.

În cursul zilei de 12 ianuarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Marian Iordăchiță, Dan Holban și Aurelian Neacșu, aflaţi în stare de reţinere, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 11 ianuarie, cei trei inculpaţi au sustras cantitatea de 82 kg crap românesc şi 217 kg fitofag din lacul Hazarlâc situat în localitatea Ciobanu, județul Constanţa, cu ajutorul mai multor unelte de pescuit, tip setcă, printre care şi monofilament, cauzând un prejudiciu de 2913 lei, fiind prinşi în flagrant de către organele de poliţie.

Procurorii au formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa sesizată fiind Judecătoria Hârşova. Magistrații au respins însă cererea procurorilor și au dispus eliberarea din arest la expirarea ordonanței și instituirea măsurii arestului la domiciliu. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore, atât de procurori, cât și către inculpați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*