Cumpăna îmbracă straie de sărbătoare. Festivalul “Dor de Cânt Românesc” debutează pe 31 mai

Festivalul – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreţi „Dor de Cânt Românesc“

Cumpăna este gazda festivalului–concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreţi „Dor de Cânt Românesc“ a ajuns la cea de-a XIV-a ediție, o ediție în care tradiția, folclorul și autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste. 

Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, structurați pe trei secțiuni de vârstă, sub acompaniamentul Orchestrei „Baladele Deltei“ condusă de dirijor Aurelian Croitoru, manager ansamblu – Stefan Coman.

Concursul se va desfășura în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, în ziua de 31 mai 2019, începând cu ora 1400.

Gala Laureaților şi Festivitatea de Premiere vor avea loc în ziua de 1 iunie 2019, începând cu ora 1100. Această ediție a înregistrat peste 50 de concurenți, fapt ce ne dovedește că festivalul a ajuns la un nivel ridicat de calitate, lucru care ne onorează.

Folclorul românesc din toată țara va fi prezent la Cumpăna, concurenții reprezentând județele : Brăila, Buzău, Constanța, Gorj, Ialomița, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Tulcea.

Juriul este alcătuit din personalități de prestigiu ai folcloristicii românesti. Președintele juriului este  Elise Stan – profesor doctor etnomuzicolog, realizator emisiuni de folclor în cadrul TVR, care va avea o misiune deosebit de dificilă alături de ceilalți membrii:

  • Doina Ișfănoni – doctor, istoric de arta, cercetător, etnolog in cadrul Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”din București,
  • Daniela Roxana Gibescu – doctor etnomuzicolog, specialist Electrecord România, doamna Nicoleta Popa – director Televiziunea Favorit,
  • Maria Magiru – etnograf, director Muzeul de Arta Populara Constanta,
  • Ileana Vieru – realizator emisiuni folclorice, Radio România „Antena Satelor”,
  • Eugenia Florea – profesor etnomuzicolog, realizator emisiuni folclor Radio Romania.

Recitalurile vor fi susținute de nume de răsunet ale folclorului românesc :

  • Constantin Enceanu
  • Maria Dragomiroiu
  • Angela Rusu
  • Daniela Condurache
  • Marius Brutaru alături de câștigătoarea Trofeului Festivalului ediției anterioare: Polacek Alexandra Yasmine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*