Cum se plătește impozitul pe mașină la Constanța

Sediul SPIT Constanța, Agenția 6
Sediul SPIT Constanța, Agenția 6

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează persoanele fizice și juridice care dețin în proprietate un mijloc de transport, ce trebuie înmatriculat/înregistrat în România, că datorează un impozit anual pentru acesta.

Impozitul pe mijlocul de transport se achită pentru întregul an fiscal 2017 de către persoana care deține dreptul de proprietate asupra acestuia la data de 31 decembrie 2016.

Conform prevederilor Codului fiscal, oricine dobândește/înstrăinează dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport are obligația să depună declarația fiscală în acest sens, la organul fiscal al autorităților administrației publice locale în a cărui rază de competență își are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, indiferent de durata deținerii mijlocului de transport respectiv, chiar și în cazul în care, în aceeași zi, imediat după dobândire, are loc înstrăinarea acestuia. Termenul pentru depunerea declarației menționate este de 30 zile de la data dobândirii/înstrăinării autovehiculului.

În cazul înstrăinării mijlocului de transport, proprietarul trebuie să prezinte certificatul de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local. Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul acestuia trebuie să achite impozitul pentru întregul an, cu excepția cazului în care impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*