Cu ajutorul Sindicatului Liber al Navigatorilor, marinarii de pe nava Beccaria și-au văzut în final salariile achitate

Marinarii și-au primit în cele din urmă banii. FOTO SLN

Nava Beccaria sub pavilion Panama a acostat în portul Midia în data de 11 februarie cu 13 navigatori la bord,11 ukrainieni, un rus și un croat, care au reclamat reprezentanților ITF faptul că sunt neplătiți din luna septembrie 2018.

Nava a fost reținută la cererea Inspectorului ITF care a fost împuternicit de către echipaj să le reprezinte interesele față de armator și autorități. Armatorii au declarat că sunt în imposibilitate de a plăți salariile navigatorilor. Astfel navă a fost vândută și din prețul încasat armatorul a plătit întreg echipajul la zi. Au fost recuperați 157.000 USD.

„Reamintim tuturor că în conformitate cu MLC 2006 întârzierea plătii salariilor echipajului peste 2 luni poate duce la reținerea navei de către PSC. Obținerea salariilor navigatorilor nu intră însă în competențele autorităților, de aceea calitatea de a fi membru ITF este esențială pentru rezolvarea acestei probleme și nu numai. În România poți deveni membru ITF prin aderarea la Sindicatul Liber al Navigatorilor“, au transmis reprezentanții SLN Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*