Creștinii ortodocși de pregătesc de Bobotează. Iată restricțiile rutiere din zona peninsulară a Constanței

Slujba de Bobotează. FOTO Cătălin Schipor

Un eveniment important pentru creştini, Botezul Domnului, va fi cinstit la Constanța și în acest an printr-o serie de manifestări religioase.

Sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 5:30, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va fi săvâșită Sfânta Liturghie, urmată de Slujba de Sfințire a Apei în fața Catedralei.

Duminică, în ziua de Bobotează, de la ora 07:00, va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar de la ora 11:00, va avea loc o procesiune pe faleza Cazinoului, unde va avea loc slujba de Sfințire Mare a Apei. Nu va lipsi nici tradiția aruncării și recuperării Sfintei Cruci din Marea Neagră.

Pentru ca evenimentul religios să se desfășoare în condiții optime, circulația autovehiculelor în zona peninsulară va fi restricționată după cum urmează:

  • în perioada 4 ianuarie, ora 18:00 și 6 ianuarie, ora 14:00, nu se va circula pe strada Arhiepiscopiei, pe tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta.
  • în data de 5 ianuarie, parcarea autovehiculelor va fi interzisă, începând cu ora 16:00, pe bulevardul Regina Elisabeta, în zona Vraja Mării – Acvariu.
  • duminică, 6 ianuarie, nu se va circula pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta și nici prin intersecția străzilor Termele Romane, Revoluția din 22 decembrie 1989 și bulevardul Regina Elisabeta.
  • tot duminică, în intervalul orar 6:00 – 9:00, taximetrele nu vor mai staționa în stația din zona Poarta 1.

De asemenea, în funcție de valorile de trafic, vor fi dispuse măsuri suplimentare de restricționare a traficului pe strada Termele Romane dinspre strada Traian și pe bulevardul Regina Elisabeta de la intersecția cu strada Arhiepiscopiei spre faleza Cazinoului.

Pentru conducătorii auto sunt disponibile următoarele parcări: parcarea de pe strada Traian, în zona instanțelor de judecată, parcarea de pe strada Termele Romane și parcarea de la Poarta 1.

Pentru ca circulația să se desfășoare în condiții optime, Primăria Municipiului Constanța recomandă constănțenilor care vor lua parte la ceremonialul religios să folosească mijloacele de transport în comun, mijloacele de transport alternative ori să aleagă deplasarea pietonală. În acest fel se vor evita blocajele auto în zona peninsulară a orașului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*