Creștin ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Antonie cel Mare

Catedrala Sf. Apostol Petru și Pavel. FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Pe 17 ianuarie, biserica ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mar, iar în Arhiepiscopia Tomisului au loc o serie de evenimente religioase cu această ocazie.

Pe 14 ianuarie, de la ora 12.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oficiază slujba de Te Deum la biserica „Înălțarea Domnului” din Lazu.

Marți, 15 ianuarie, de la ora 7.30, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea constănțeană Topalu.

Joi, 17 ianuarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare. Cu acest prilej, miercuri, 16 ianuarie, începând cu ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei cu Litie la „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Constanţa (intersecţia străzilor Ştefăniţă Vodă şi Dionisie cel Mic, în spatele „Galeriilor Soveja”), iar de la ora 23.00, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Antonie cel Mare” din Năvodari (din apropierea Școlii nr. 1).

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare s-a născut în jurul anului 250, în satul Coma de lângă cetatea Heracleopolis, în Egipt. În timpul persecuţiilor ordonate de către Maximian Daia, a mers în Alexandria pentru a-i întări pe creştini în mărturisirea lor şi pentru a se jertfi ei înşişi pentru Hristos. Tot acolo îi combate pe adepţii ereziei ariene. După o călătorie în Alexandria, în anul 312 s-a stabilit în deșertul Kozolim, unde a rămas până la sfârșitul vieții, în anul 356 d. Hr.
Sfântul Cuvios Antonie cel Mare a trăit 105 ani şi este numit părintele monahismului şi dascălul vieţii pustniceşti.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*