Copia unei icoane din Sf. Munte Athos vine la Constanța

Icoana "Maica Domnului Grabnic Ascultatoarea"
Icoana "Maica Domnului Grabnic Ascultatoarea"

Pe data de 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, prilej cu care biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) își sărbătorește hramul. Credincioșii constănțeni se vor putea bucura duhovnicește de cinstirea unei copii a icoanei athonite „Maica Domnului Grabnic Ascultătoare”, adusă pentru prima dată în România de la Catedrala „Sf. Alexandr Newsky” (municipiul Ananiev, Ucraina), după următorul program:

• miercuri, 1 februarie, la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va întâmpina icoana „Maica Domnului Grabnic Ascultătoarea” la biserica tomitană amintită, apoi va oficia Taina Sfântului Maslu, împreună cu preoți și diaconi;

• vineri, 10 februarie, începând cu ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi va avea ca oaspeți pe IPS Alexei de Ananiev și Balta (Ucraina) și IPS Naum, Mitropolit de Ruse (Bulgaria), împreună cu care va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Haralambie”;

• icoana „Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” va sta spre închinare la biserica „Sf. Haralambie” până pe 12 februarie.

Icoana este o copie a celei aflată în Sfântul Munte Athos, făcătoare de minuni. Are o vechime de 130 de ani și a fost pictată la mănăstirea Dochiariu din Sfântul Munte Athos. A fost adusă în Ucraina în data de 12 septembrie 1915, de către Arhiepiscopul Arsenie, cu prilejul sfințirii Catedralei „Sf. Alexandr Nevsky”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*