Constănțenii sunt invitați să semneze pentru Unire

Coordonatorul județean al campaniei, Marius Florian Vasile

Începând de vineri, 13 iulie, și constănțenii se alătură inițiativei naționale de strângere a unui milion de semnături pentru Unirea cu Basarabia. Astfel, participanții la mitingul aviatic de la Tuzla, Aeromania 2018, sunt invitați să semneze pentru proiectul unionist de modificare a Constituției.

În Municipiul Constanța voluntarii campaniei vor strânge semnături, alternativ, în cele cinci puncte autorizate, anunțate de coordonatorul județean, Marius Florian Vasile, într-o conferință de presă organizată la Constanța.

  • în fața Tomis Mall (strada Ștefan cel Mare),
  • în fața City Mall (Bulevardul Alexandru Lăpușneanu),
  • în fața Auchan City (Șoseaua Mangaliei),
  • în intersecția Bulevardul Tomis cu strada Soveja (zona Tomis 3)
  • în fața Cazinoului din Mamaia.

Până în prezent s-au strâns 50.000 de semnături din totalul de un milion propus, a anunțat președintele Acțiunii 2012, George Simion. Odată cu colectarea de semnături în stațiuni și cu colectarea adeziunilor din județe, numărul se așteaptă a crește exponențial.

Amintim că o inițiativă-pilot a avut loc în vacanța de 1 mai, când peste 3.000 de semnături au fost colectate în Vama Veche. Termenul limită de strângere a semnăturilor este sfârșitul anului 2018.

Alianța pentru Centenar își propune să modifice Constituția României, în sensul adăugării unui preambul care să prevadă expres ideea reîntregirii naționale, pe modelul Constituției Republicii Federale Germane. Inițiatorii doresc punerea în acord a textului constituțional cu Declarația emisă de Parlamentul României pe data de 27 martie 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*