Constănțenii mai pot să achite impozitele și taxele SPIT fără decizie de impunere

Site-ul SPIT Constanța
Site-ul SPIT Constanța

În anul 2018, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a transmis contribuabililor un total de 166.689 decizii de impunere, după cum urmează꞉

– în perioada 1-14 februarie un număr de 9.517 pentru persoanele juridice;

– în perioada 22 februarie – 21 martie 2018 un număr de 157.172 pentru persoanele fizice, la data de 21 martie campania de expediere fiind finalizată.

Menționăm că deciziile de impunere trimise contribuabililor nu conțin bonificațiile, fapt pentru care, sumele de plată reprezentând impozit pe clădiri, teren și mijloace de transport, se vor diminua cu 10% în cazul persoanelor fizice, respectiv 5% în cazul persoanelor juridice.

Deciziile de impunere au fost comunicate în conformitate cu prevederile art. 47 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, care reglementează comunicarea actului administrativ fiscal. Acestea trebuie comunicate cetățenilor la domiciliul fiscal prin poștă cu confirmare de primire. În cazul în care nu au fost găsiți la adresa de domiciliu, cetățenii au fost avizați de către firma de curierat pentru a ridica plicul de la dispeceratul acesteia în termen de 2 zile lucrătoare.

În cazul în care contribuabilii nu s-au prezentat la dispecerat în termenul stabilit pentru a intra în posesia plicurilor, comunicarea se realizează prin publicitate, afișând un anunț atât la sediul SPIT, cât și pe pagina instituției www.spit-ct.ro, plicurile fiind introduse în cutiile poștale. Anunțul se menține afișat cel puțin 60 de zile de la data publicării și se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afișării.

SPIT aduce la cunoștința cetățenilor că își pot achita taxele și impozitele fără a deține deciizile de impunere. Dacă, din diverse motive, contribuabilii nu au intrat în posesia lor și doresc să achite integral sumele datorate bugetului local până pe 2 aprilie 2018 pentru a benefica de bonificație, pot opta pentru următoarele modalități de plată:

– online, pe site-ul www.spit-ct.ro (integral/5 rate la Banca Transilvania);

– prin intermediul telefonului mobil: utilizând aplicația Etax Mobile SPIT Constanța;

– prin numerar la staţiile OMV-Petrom (prin serviciul Westaco Express), la agenţiile băncii Garanti Bank, la oficiile Poșta Română din municipiul Constanța

– prin numerar sau prin intermediul cardului bancar (5 rate la BT, Garanti Bank): la orice agenție fiscală a SPIT.

– Prin intermediul cardului bancar (5 rate la BT, Garanti Bank), la centrul comercial Vivo.

Precizăm că programul cu publicul al punctului de lucru din centrul comercial Vivo, amenajat în zona magazinului Altex este de luni până duminică, de la ora 10.00 la ora 22.00, deschis inclusiv în weekend, până la data de 02.04.2018.

Instituția recomandă contribuabililor să nu ia în considerare deciziile de impunere dacă, la data primirii, sumele ce fac obiectul acestora sunt achitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*