Constanța va fi pentru trei zile centrul dezbaterilor pe securitate de la Marea Neagră la a doua ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”

a doua ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”

A doua ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, unul dintre cele mai mari evenimente din România pe tema securității Mării Negre și a Balcanilor, organizat de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și Zona Metropolitană Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, va avea loc în perioada 14-16 iunie.

La eveniment vor participa Ministrul de Externe al României, dl. Teodor Meleșcanu, Ministrul Apărării Naționale, dl. Mihai Fifor, vicepremierul Republicii Moldova, dl. Iurie Leancă, ministrul Energiei din România, dl. Anton Anton, înalți demnitari din Polonia, Georgia și Ucraina. Totodată, oaspete al acestui eveniment va fi și Guvernatorul Băncii Centrale a României, dl. Mugur Isărescu. De asemenea, înalți reprezentanți militari vor sosi la Constanța: șefii apărării din România, dl. General Nicolae Ciucă, și din Italia, dl. General Claudio Graziano, fostul șef al trupelor NATO, dl. General (Ret.) Philip M. Breedlove, dl.General Lt. Gen. Jan Broeks, șeful Staff-ului Militar Internațional al NATO, Lt. Gen. Luciano Portolano, șeful Staff-ului Forțelor Aliate din cadrul Comandamentului de la Napoli și Șeful Elementului de Comandă al Uniunii Europene, precum și Contra-amiralul Jean-Frédéric Plobner, Comandantul adjunct al Zonei Maritime Mediteraneene din Franța.

Forumul regional de securitate va aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la securitatea societală în regiune, provocările războiului hibrid, influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est și a Mediteranei de Est, securitatea energetică, cooperarea economică în Balcani și Marea Neagră, riscurile și provocările în mediul financiar, securitatea cibernetică, cooperarea industrială în domeniul apărării. Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitații din zona academică din străinătate vor dezbate în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și zonelor învecinate.

Forumul de securitate va avea loc la complexul Del Mar din Mamaia. Informațiile despre conferință vor fi actualizate de organizatori pe site-ul evenimentului: www.2bsecurityforum.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*