Constanța intră – din această noapte – sub atenționare Cod Galben de vreme rea. Utilajele Polaris, pregătite să intervină

Angajații Polaris au intervenit pentru curățarea străzilor și a trotuarelor. FOTO Arhivă

Se anunță intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite și polei așa că Primăria Municipiului Constanța ia toate măsurile pentru evitarea evenimentelor nedorite.

Conform infomațiilor transmise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, prognoza meteo arată că vor cădea precipitaţii care se pot transforma în lapoviță și ninsoare, iar spre dimineață se poate produce polei. Vântul se va intensifica treptat și va depăşi la rafală 55 – 65 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Temperaturile minime se vor încadra între –5 şi 2 grade C.

În funcție de evoluția vremii, 9 sărărițe sunt pregătite să împrăștie material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia – Pescărie, bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava – Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei. Zonele vizate în principal vor fi intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice (spitale, secții de poliție și alte instituții).

Participanții la trafic sunt rugați să își echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă, să circule cu atenție maximă și să adapteze viteza la condițiile de drum.    

Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi –0241/488171
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
  • Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă – 0799606189.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*