Consilierii locali din Medgidia au aprobat în ședință extraordinară depunerea a două proiecte transfrontaliere

Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Primăria Medgidia
Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Consilierii locali din Medgidia au fost convocaţi joi, 19 octombrie, în şedinţă extraordinară pentru a aproba cele două proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi: Aprobarea proiectului „Culture Eternity” finanţat prin Romania – Bulgaria Cross – Border Cooperation Operational Programme, în parteneriat cu Primăria oraşului Elena –Bulgaria, precum şi a contribuţiei de 2% din bugetul proiectului și Aprobarea proiectului „Îmbunătăţirea conectivităţii la reţeaua TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia-Dobrich”, a indicatorilor tehnico – economici ai D.A.L.I. şi asigurarea surselor de finanţare. Cele două proiecte inițiate de primarul Valentin Vrabie au întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi aprobate.

Primul proiect are ca obiectiv principal conservarea patrimoniului cultural și îmbunătățirea utilizării durabile a resurselor culturale între cele două țări partenere. Principalele activități care se vor derula în cadrul proiectului sunt: organizarea a două tabere de pictură în primii doi ani de implementare, organizarea a 12 ateliere de artă cu diverse tematici (pictură pe apă, decupaj și pictură pe lemn, pe ceramică și carton), precum și desfășurarea a două ediții ale Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX. Valoarea proiectului ,,Culture Eternity”, stabilită prin bugetul de finanțare este de 2.066.301,88 lei cu T.V.A.

Cel de-al doilea proiect a fost selectat în etapa a II-a a Programului INTERREG și urmărește crearea unei rețele rutiere, feroviare și navale complete care trebuie să conecteze transportul, infrastructura de telecomunicații și energie a statelor membre din UE. Obiectivul principal al proiectului este de a reuni comunități și întreprinderi din Medgidia și Dobrich prin îmbunătățirea sistemului de transport transfrontalier, utilizând o conexiune mai bună cu rețeaua TEN-T. Se vor realiza lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere pentru următoarele străzi: Alunilor, Fagului, Peșterii, Stejarului, Pinilor, Progresului, Șoseua de Centură-Tronson 4, Lupeni, Caporal Neacșu Constantin, Sabinelor – Tronson 1 și 2, Bujorului, Șoimilor, Victoriei, Răscoalei – Tronson 1 și 2 și strada Podgoriilor. Valoarea totală a investiției proiectului este de 16.486.660,79 lei inclusiv TVA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*