Consilierii locali din Medgidia au aprobat 9 proiecte de hotărâre în Ședința Ordinară a lunii aprilie

Primăria și Consiliul Local Medgidia. FOTO Cătălin Schipor

Contre politice la ședința ordinară a Consiliului Local Medgidia. Pe ordinea de zi au fost înscrise 13 proiecte de hotărâre, din care 4 nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise.

La primul punct a fost aprobată validarea mandatului de consilier local al domnului Liviu Chiriță la propunerea comisiei care a examinat legalitatea alegerii conform procesului verbal de validare și figurează ca supleant pe lista de candidați a Partidului A.L.D.E.

Proiectul înscris la punctul doi, Aprobarea organigramei și statului de funcții a aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Medgidia nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admis, deși modificările propuse nu implicau suplimentarea sau diminuarea numărului existent de posturi și viza realizarea unei structuri mai eficiente și cu reacție la nevoile comunității.

Referitor la acest proiect, primarul Valentin Vrabie a declarat :

„respingerea acestuia face ca instituția pe care o conduc să nu funcționeze eficient. Deși există avizul favorabil al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și eu ca șef al administrației publice locale am dreptul să organizez activitatea așa cum consider necesar, consilierii au blocat acest proiect”.

La punctul următor a fost votat proiectul de hotărâre de aprobare a rețelei școlare de pe raza Municipiului Medgidia, județul Constanța pentru anul școlar 2018-2019, asigurându-se astfel structura organizatorică și cifra de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.

Consilierii locali au votat și proiectul de hotărâre privind stabilirea situațiilor deosebite și a situațiilor de necesitate pentru care se acordă ajutor de urgență din bugetul local al municipiului Medgidia în anul 2018.

Pentru problemele grave de sănătate dovedite cu acte medicale, se acordă un ajutor de maxim 2000 lei, iar pentru situațiile de necesitate cauzate de calamități naturale, incendii, accidente se acordă un ajutor de urgență ce nu poate depăși suma de 15000 lei.

În vederea utilizării eficiente a bunurilor proprietate privată a municipiului prin valorificarea superioară a potențialului acestora au fost inițiate și aprobate proiectele de hotărâre privind vânzarea prin licitație publică a unor imobile în suprafață de 6128 mp respectiv 4708 mp.

Proiectul privind încheierea unui contract de servicii de asistare, consiliere și reprezentare juridică nu a fost aprobat.

„Imposibilitatea angajării unui avocat pentru un proces extrem de important cu o firmă de salubrizare face ca municipiul Medgidia să piardă peste 6 milioane de euro. Aceasta este dovada clară că acești consilieri blochează actul administrativ și doresc să mă împiedice să aduc orașul la valoarea pe care o merită”, a mai declarat edilul Medgidiei.

La punctul diverse a fost prezentat Raportul primarului privind starea economică, socială și de mediu în Municipiul Medgidia pe anul 2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*