Condamnare grea pentru fostul manager al Spitalului de Urgență Constanța. Dănuț Căpățână a primit o pedeapsă de 13 ani și 4 luni

Dănuț Căpățână, directorul Spitalului de Urgență Constanța
Dănuț Căpățână, directorul Spitalului de Urgență Constanța. FOTO Ziare live

Magistrații Tribunalului București au pronunțat astăzi condamnarea în dosarul de spălare de bani și luare de mită deschis pe numele lui Dănuț Căpățână. Fostul manager al Spitalului de Urgență Constanța a primit o condamnare record: 13 ani și 4 luni după gratii. Decizia judecătorilor poate fi atacată cu recurs.

Procurorii DNA au probat mai multe infracțiuni comise de Căpățână în perioada 2009 – 2016. În luna mai 2016, managerul unității medicale a fost prins în flagrant când ridica o sumă mare de bani de la un denunțător. Anchetatorii au stabilit că Dănuț Căpățână primea “comision” din fiecare serviciu pe care unitatea medicală în încheia. Managerul chiar accepta plata în rate a șpăgii.

Vreme de 3 ani, Căpățână a primit peste 85.000 Euro, dar nu s-a mulțumit cu atât. Procurorii spun că acesta avea încheiate contracte fictive prin care primea bani de la cei care voiau să facă afaceri cu spitalul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*