#CONCURS Câștigă două invitații duble la piesa de teatru “De Paști. Săptămâna Patimilor”, de la Teatrul de Stat Constanța

Secvență din piesa "De Paști. Săptămâna Patimilor". FOTO Teatrul de Stat Constanța

O piesă de teatru care se potrivește acestei perioade poate fi urmărită la sfârșitul acestei săptămâni la Teatrul de Stat Constanța. Piesa “De Paști. Săptămâna Patimilor”, de August Strindberg, este programată pe data de 21 aprilie, de la ora 19.

Redacția Constanța NEWS are plăcerea să te invite la această piesă de teatru. Două invitații duble sunt oferite cititorilor care îndeplinesc condițiile de mai jos.

Asigură-te că poți ajunge la spectacolul din data de 21 aprilie. Invitațiile sunt nominale.

Tot ce ai de făcut este:

1.Dai LIKE Paginii de Facebook “Constanța NEWS” – facebook.com/CTnewsRo
2. Lași un comentariu la această postare pe Facebook și tag-uiești persoana cu care vrei să mergi la această piesă de teatru
3. Dai un SHARE (Public) la această postare pe Facebook.

Câștigătorii sunt aleși, prin tragere la sorți pe data de 19 aprilie. Doar cei care îndeplinesc întocmai cele 3 cerințe de mai sus intră în tragerea la sorți!

La aproximativ 10-15 minute după finalul reprezentației, câștigătorii acestui concurs se vor întâlni cu actorii din piesă. Evenimentul va avea loc în foaierul teatrului, la panoul de fotografii, iar câștigătorii concursului pot face poze cu actorii sau pot primi autografe de la artiști.

Strindberg este un uriaş al literaturii suedeze și universale, punând bazele literaturii şi poeziei suedeze moderne. Regizorul Zoltan Schapira spune că temele abordate de Strindberg au făcut ca pătura socială situată la putere în vremea sa să nu-i acorde meritata recunoştinţă. Şi în piesa noastră, De Paşti, Strindberg este de partea celui slab, dând speranţe pentru viitor, ne îndeamnă la iertare, pace şi înţelegere, fapte prin care omul se purifică, iar societatea poate deveni mai bună.

“În concepţia mea am ales un spaţiu convenţional pentru a păstra universalitatea povestirii din piesă. Timpul si spaţiul nu sunt definite în convenţie, doar costumele marchează secolul în care se petrece acţiunea, pentru a nu se confunda cu prezentul. Simbolurile, tradiţiile vremii şi modernitatea limbajului fac ca spectatorul să simtă gustul amar al prezentului.  Trăim probleme sociale de acum 115 ani. Ce a schimbat timpul în viaţa noastră? În cazul în care, de-a lungul anilor, problemele nu s-au schimbat, poate societatea să se schimbe? Dacă spectatorul, în drum spre casă, va reflecta asupra problemelor prezentate în spectacol şi hotărârile luate de el „mâine” vor fi mai bune, ne-am atins scopul”, a afirmat Zoltan Schapira.

În distribuție: Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana-Maria Ştefan, Laura Iordan Adrian, Andrei Cantaragiu
Cu participarea actorilor Dorel Vişan și Mihai Sorin Vasilescu (video)

Traducerea si adaptarea: Prof. Dr. Zoltan Schapira
Psihodesign: Dr. Olivia Costea
Costume: dr. Olivia Costea
Asistent scenografie: Lăcrămioara Dumitraşcu
Regia, decorurile, ilustraţia muzicală și conceptul video: Zoltan Schapira

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*