Concert Berti Barbera & Nicu Patoi la Doors Club

Doors Club Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Doors Club Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Doors Club vă invită duminică, 7 mai, ora 20:00, la un concert de excepție cu Berti Barbera & Nicu Patoi. Un eveniment de referință pentru degustătorii de muzică adevărată.

Biletele se vor pune în vânzare la sediul clubului, în săptămâna evenimentului, marți, 2 mai. Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22.

Pasionat de muzică încă din copilărie, Berti Barbera și-a creat prima trupă încă de pe vremea liceului. S-a impus pe piața artistică din România ca actor, cântăreț, compozitor și prezentator de televiziune. A realizat numeroase interviuri televizate cu nume importante ale scenei muzicale mondiale, precum: Metallica, Yes, Steve Vai, Ian Anderson (Jethro Tull) Jim Kerr (Simple Minds), Pink, Lee Konitz, Long John Hunter, Christian Ancher Gron ș.a.

A colaborat cu Timpuri Noi, Taxi, Cargo, Proconsul, Phoenix, dar și cu Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johny Răducanu, Nightlosers. A realizat  ilustrația muzicală la spectacolul „Eu dacă vreau să fluier, fluier”, în regia lui Sorin Misiriantu.

Ca actor, a jucat în spectacolele de teatru: „Trei surori” de A.P.Cehov, „Îmblânzirea scorpiei” de W.Shakespeare, „Proștii sub clar de lună” de T. Mazilu, „Adunarea femeilor” de Aristofan etc. De asemeni, a avut roluri și în filme românești, cum ar fi: „Vânătoarea de lilieci”, „E pericoloso sporgersi”, „Trancers”, „Vacuums”(colaborare cu Quincy Jones si compania ”Stomp”), “Cold Mountain” cu Nicole Kidman, Jude Law, Natalie Portman, Donald Sutherland, în regia lui Anthony Minghella.

O colaborare/ prietenie frumoasă și fructuoasă are Berti Barbera cu Nicu Patoi – unul dintre cei mai mari chitariști pe care îi are România, supranumit „un veritabil Santana” sau „Joe Satriani al Galațiului”. A cânta la chitară pentru Nicu Patoi este modul său de a trăi, o „filosofie a vieții”.

În cei peste 30 de ani de muzică, a abordat majoritatea stilurilor muzicale, de la funk la heavy-metal, de la blues la rock progresiv, de la rock & roll la fusion jazz-rock.

A colaborat cu majoritatea artiștilor autentici din România, atât în concerte, dar mai ales în studio. Îl regăsim alături de Platonic Band, Duo Berti Barbera – Nicu Patoi, R’N’ Roll Band, dar și alături de Ștefan Bănică Jr. Cel mai important eveniment artistic din cariera sa este, după cum el însuși declară, albumul Nicu Patoi & Platonic – ”Sweet Little 6String”, album de fusion jazz-rock, compus integral de Nicu Patoi și în care se reflectă gândirea și întreaga sa experiență muzicală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*