Colaborarea dintre autoritățile publice din Constanța privind înmatricularea/radierea mijloacelor de transport

Sediul SPIT Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul SPIT Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța reamintește cetățenilor că obligativitatea declarării înstrăinării/dobândirii unui mijloc de transport revine ambelor părți, atât a celui care înstrăinează cât și a celui care dobândește, în termen de 30 de zile de la data încheierii transferului dreptului de proprietate.

Ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor O.G. nr. 14/2017 pentru modificarea O.U.G. nr. 195/2002, în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrare, SPIT transmite autorității competente de înmatriculare listele cu mijloacele de transport care au fost scoase din evidențele fiscale în cadrul schimbului de informații în formă dematerializată între instituții prevăzut de reglementările în materie fiscală.

SPIT Constanța recomandă cetățenilor care achiziționează mijloace de transport să transcrie transmiterea dreptului de proprietate la autoritatea competență de înmatriculare în termen de 90 de zile. Nerespectarea termenului de transcriere atrage suspendarea de drept a înmatriculării mijlocului de transport și sancționarea contravențională a noului proprietar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*