FOTO VIDEO Cod Portocaliu de ploi torențiale și descărcări electrice în județul Constanța. Mai multe case și drumuri au fost inundate

Strada inundată la Constanța. FOTO Auris Luca
Strada inundată la Constanța. FOTO Arhivă / Auris Luca

UPDATE 8:30: ISU Dobrogea intervine cu 14 autospeciale pentru scoaterea apei de pe 45 străzi inundate și 16 gospodării.

UPDATE 8.16: În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul municipiului Constanta, dar si in restul localitatilor de la nivelul judetului vizate de ploi torentiale, au fost pregatite sa intervina 47 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere – 26 in municipiul Constanta si 21 în restul judetului. In doar o ora, in municipiul Constanta, cantitatea de precipitatii cazuta a fost de aproximativ 35l/mp.

Până la această oră, din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat 38 reclamatii venite din municipiul Constanta, cele mai multe vizând zonele: Delfinariu – strada Ahile Mihail, Faleză Nord – strada Onești, Poarta 6 – Strada Frigului, Coiciu, Poarta1, bulevardele IC Bratianu, 1 Mai si Ferdinand.

Si in municipiul Medgidia au fost inregistrate reclamatii privind sistemul de canalizare stradal, din zonele Intim – strada Silozului si pasajul de trecere pe sub podul rutier inspre Gara.

UPDATE 7.00: Probleme și în municipiul Constanța. Bulevardul I.C. Brătianu a fost inundat, iar locatarii au anunțat că vântul puternic a doborât mai mulți copaci. Șoselele au fost acoperite de ape și în zona fostului cinema Republica, precum și în zona Far. Totodată, dn zona Pod Butelii până la Intim nu se poate circula.

Citește și: RAJA a trimis aproape 50 echipe pe teren. Unde suni dacă ai casa inundată.

Județul Constanța este sub incidența unui Cod Portocaliu, luni dimineață.

Sunt afectate localitățile Constanța, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Agigea, Bărăganu, Cumpăna, Lumina, Poarta Albă, Topraisar, Valu lui Traian. Meteorologii anunță frecvente descărcări electrice, averse din care se vor totaliza peste 35 l/mp, intensificari de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii. Codul Portocaliu a fost inițial anunțat până la ora 7.40, dar fenomenele meteo periculoase au continuat în mai multe zone.

Nici restul județului nu a scăpat mai ușor. Meteorologii au anunțat un cod galben care aduce frecvente descărcări electrice, averse locale din care se vor totaliza peste 20-25 l/mp, intensificari ale vântului.

Probleme au fost semnalate la Faclia, acolo unde o gospodărie a fost inundată și mai multe mașini au rămas blocate pe Drumul European 81 din cauza ploilor torențiale. La Medgidia două barăci și o casă au fost inundate. La Valu lui Traian au fost semnalate frecvente căderi de tensiune în urma ploilor torențiale.

Cod Galben și în nordul Dobrogei. La Sulina, Crișan, Murighiol, Sfântu Gheorghe se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse din care se vor totaliza peste 25 l/mp, intensificari de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici. Meteorologii spun că fenomentele se vor manifesta până la ora 8.30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*