CNAIR a decis prelungirea parapetului din curba morții de pe DN 39 de la ieșirea din 23 August

Parapetul de beton pe DN 39. FOTO CNAIR

Autoritățile au luat decizia de montare a parapetelor de beton, pentru separarea fluxurilor de trafic, pe zona mediană a DN 39, la ieșirea din localitatea 23 August spre Mangalia. Aici în zonă au loc frecvent accidente rutiere grave. Se estimează că lucrări vor fi finalizate în maxim 5 zile de la data începerii lor, în funcție de condițiile meteorologice.

Curba de la 23 August, cunoscută și drept curba morții din cauza gravelor accidente rutiere petrecute aici, va deveni mai sigură după ce se va termina montarea parapetului de beton. În prezent acesta există, dar doar pe segmentul strict cât este curba. Acum, acesta va fi montat de la ieșirea din localitatea 23 August și se va termina în sensul giratoriu de la intersecția spre Neptun – Olimp, mai exact între km 32+700 – 33+700 (județul Constanța).

Potrivit reprezentanților CNAIR, acest tip de parapet rigid prefabricat din beton a fost montat până în prezent pe aproximativ 80.000 ml, în baza unui Acord Cadru încheiat pe o durata de 2 ani ce are ca obiect furnizarea, transportul și montarea în amplasament a acestor prefabricate.

Parapetul de beton a fost montat pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi unde s-au înregistrat în ultimii ani mai multe accidente rutiere grave, precum DN 1, DN 2, DN 3, DN 6, DN 7, DN 11, DN 59, DN 65, DN 66, DN 69 și Centura București.

Valoarea totală a produselor furnizate și a lucrărilor executate până în prezent este de aproximativ 24.000.000 lei.

Până la încheierea acordului cadru, respectiv 18.05.2018, CNAIR SA urmează să mai monteze pe drumurile din administrare aproximativ 17.500 ml parapet rigid prefabricat din beton, în valoare de 7.000.000 lei.

În ultima parte a acestui proiect va mai fi montat parapet de beton pe raza DRDP Constanța (DN 39), DRDP București (DN 1), DRDP Craiova (DN 65), DRDP Brașov (DN 1 și VO Brașov) și DRDP Cluj (DN 1F, DN 75 și Centura Oradea).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*