Claudiu Palaz: “E timpul ca administrația locală să nu mai tolereze șmecherii Constanței și să nu le mai acopere mofturile”

Claudiu Palaz. FOTO Adrian Boioglu
Claudiu Palaz. FOTO Adrian Boioglu

Mişcarea Populară Constanţa, prin preşedintele Claudiu Palaz, referitor la situaţia legată de ”Casa Bănescu” (primul primar al Constanţei), imobilul cu valoare istorică, care se află în situaţia de a fi distrus din cauza unei construcţii lipite de edificiul istoric, va depune în următoarea şedinţă de Consiliu un proiect de hotărâre.

Ţinând seama de faptul că în imobilul situat pe Bld. Tomis nr. 110 îşi desfăşoară activitatea Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei Constanţa (SPIT), în acest sens Primăria Constanţa plăteşte o chirie pentru deţinerea spaţiului (18.000 Euro/lunar), iar imobilul respectiv, proprietatea lui SC Eden SRL, este cel care afectează clădirea, care este prinsă în patrimoniu şi este cunoscută drept ”Casa Bănescu” (proprietatea Primăriei), proiectul de hotărâre de consiliu va avea ca obiect:

”Compensarea plăţii chiriei datorate de către Primărie către SC Eden SRL ca urmare a desfăşurării activităţii a SPIT Constanţa, cu suma necesară reabilitării monumentului istoric, sumă ce va fi plătită de Primăria Constanţa”.

“Suntem convinşi că în acest sens se va face o analiză corectă şi cei vinovaţi vor suporta distrugerile cauzate monumentului istoric, iar Primăria Constanţa nu va mai fi nevoită să plătească reabilitarea din banii constănţenilor. Cred că este timpul ca administraţia să nu mai tolereze “şmecherii Constanţei” şi să nu le mai acopere mofturile şi aroganţele! Compensarea chiriei cu valoarea necesară reabilitării, pe care va fi nevoită să o plătească autorităţile locale, este o soluţie CORECTĂ, atât faţă de Primărie, cât şi faţă de constănţeni”, a declarat Claudiu Palaz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*