Cine este noul Prefect de Constanța: Dumitru Dan Jeacă a fost ofițer SRI, a condus Loteria Română și are două terenuri la țară

Dumitru Dan Jeacă - noul prefect de Constanța. FOTO Facebook
Dumitru Dan Jeacă - prefect de Constanța. FOTO Facebook

Constanța are un nou prefect. După ce Ioan Albu și-a dat demisia, subprefectul Dan Dumitru Jeacă a primit undă verde pentru preluarea funcției.

La cei 43 ani ai săi, Dumitru Dan Jeacă se poate lăuda cu o activitate foarte diversă și cu o avere destul de mică.

Jeacă a terminat un liceu din Tulcea și a mers apoi la Academia Națională de Informații. A activat imediat în domeniu dar a ales să-și continue studiile cu o a doua facultate și două mastere. El a lucrat ca ofițer operativ la Unitatea Militară 0764 Constanța, subordonată Serviciului Român de Informații.

A părăsit postul de ofițer pentru o carieră în… servicii poștale și vânzări. În februarie 2009 a ajuns Director la Centrul de Profit Constanța, pentru ca trei ani mai târziu să preia conducerea Loteriei Române – Sucursala Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Performanțele din sfera unei companii care încurajează hazardul l-au împins către o altă carieră – aceea de funcționar public. A început la Tulcea, apoi a fost angajat pentru 4 luni la Primăria Medgidia, înainte de a fi instalat subprefect al județului Constanța.

Din 3 august 2018, Dumitru Jeacă este Prefect al Constanței. Ceremonia de învestire are loc vineri, la ora 13.00, în prezența secretarului de stat Mihai Dan Chirică.

Conform ultimei Declarații de Avere, Jeacă are 2 terenuri – o moștenire la Cogealac și încă unul dobândit prin partaj la Cumpăna. El are și datorii la bănci care totalizau, în urmă cu un an peste 92.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*