Cea de-a XV-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”, aproape de start la Medgidia

Medgidia este gazda unei tabere internaționale de pictură

În perioada 26 iulie – 5 august, Primăria Municipiului Medgidia organizează cea de-a XV-a ediție a tradiționalei Tabere Internaționale de Pictură dedicată consacratului pictor român, Lucian Grigorescu. Proiectul acestui eveniment cultural a fost iniţiat în anul 2003 și contribuie în mod incontestabil la dezvoltarea activității culturale locale.

Manifestarea a fost inițiată în semn de profundă prețuire și aducere aminte a cunoscutului pictor născut în Medgidia în anul 1894, artist care n-a uitat niciodată calitățile inconfundabile ale luminii de Dobrogea.

Anul acesta evenimentul va reuni talente contemporane ale artei plastice mondiale precum Judith Heinsohn și Peter de Rijk din Olanda, Bahri Genc și Mihriban Mirap din Turcia, Mario Bernardini și Laura Alunni din Italia, Feridun Isiman din Cipru de Nord, Konstantin Donchev și Dimitar Kulev din Bulgaria, Daniela Gherghe, Streinu Ioana Lavinia, Spanu Eusebio, Costea Mircea, Anda Tanasa și Constantin Papadopol din România. Alături de grupul de artiști plastici se va regăsi și apreciatul critic de artă Alice Dinculescu.

Principala sursă de inspirație a celei de-a XV-a ediții o va reprezenta tărâmul dobrogean, adevărat simbol de multiculturalitate.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 27 iulie 2018, printr-o conferință de presă care se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Municipal Medgidia, începând cu ora 11.00.

Pe toată perioada desfășurării acestui remarcabil eveniment, pasionații de artă plastică vor avea posibilitatea de a participa alături de pictorii de renume internațional la atelierele de creație susținute în incinta Hotelului „Stadion”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*