Ce pot face polițiștii locali constănțeni într-o săptămână

Căruțașul a fost lăsat fără atelajul hipo. FOTO Poliția Locală

Rezultatele activității polițiștilor locali constănțeni au început să se vadă tot mai mult, chiar dacă nu toți locuitorii sunt mulțumiți de ceea ce fac, unii dorind să facă chiar mai mult. De exemplu, într-o săptămână s-au aplicat amenzi de peste 210.000 lei, iar patru căruțe care circulau ilegal pe șosele au fost scoase din trafic.

În perioadă 19 – 25 februarie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe rază municipiului Constanța în scopul prevenirii și combaterii faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. În această perioadă, oamenii legii au aplicat 1.206 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 211.395 lei.

Potrivit reprezentanților DGPL Constanța, principalele linii de activitate pentru care s-a acționat au fost următoarele: respectarea normelor legale în vigoare privind circulația pe drumurile publice, verificarea în vederea depistării călătorilor care circulă pe mijloacele de transport în comun fără a deține titlu de călătorie valabil, respectarea prevederilor Legii 12/1991 privind protejarea populației împotrivă activităților de comerț ilicit, prevenirea și combaterea faptelor antisociale de apelare la milă publicului ori vagabondaj, activități de prevenire și control privind depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, care nu respectă prevederile legale privind accesul și deplasarea acestora pe rază municipiului Constanța, verificarea autorizației de funcționare/ aviz program de funcționare, legalitatea executării lucrărilor de construire, deconectarea de la instalația de încălzire centralizată, ocuparea domeniului public, identificarea terenurilor și imobilelor insalubre, respectarea prevederilor legale privind consumul produselor de tutun în spațiile publice închise tip bar sau restaurant, gospodărirea, protecția mediului, și ecologizarea prin îndepărtarea de pe domeniul public a gunoaielor menajere în special peturi și alte materiale reciclabile colectate de persoanele fără adăpost sau care răscolesc prin gunoi, întreținerea și folosirea spațiilor verzi, precum și pentru staționarea vehiculelor pe spațiile verzi sau cu această destinație etc.

Pe lângă sancțiuni, polițiștii locali au dispus și ridicarea a patru vehicule cu tracțiune animală în vederea imobilizării și depozitării într-un loc special amenajat al administrației publice locale.  Cu alte cuvinte, au făcut mai mult decât să hărțuiască bunici prin piețe ce vând ilegal pătrunjelul, așa cum era formată imaginea acestei instituții.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au identificat 25 de persoane fără adăpost. În scopul rezolvării problemelor acestora a fost solicitat sprijinul DGASPC, SPAS și UPU, persoanele fiind preluate, deparazitate și introduse într -un adăpost special amenajat pentru astfel de cazuri. Ținând cont de condițiile meteo nefavorabile polițiștii locali vor avea în vedere situațiile de acest gen și vor dispune măsuri similare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*